söndag 3 mars 2013

Jag är med häst igen.

Solen skiner och det är en underbar söndag. Nästan all is är borta. Skönt. Nu slipper man trippa på tå när man ska gå över gårdsplanen. Funderar på att köpa avtagbara broddar som de har på Hööks.
I går kunde vi äntligen storstäda stallet. Tvättade av alla boxväggar och gjorde rent krubbor och vatten ho. har även tagit ner hö och fyllt foderkammaren.

På torsdag kommer hästarna. Japp, en inhyrd valack på 4a år och så min nya häst. Känns så bra. Äntligen. Har provridigt och provridig, men ingen har känts helt hundra. Så rekommenderade min hovslagare en häst. Jag tyckte att han var för gammal (16 år) och - ja, jag har lite fördomar - ett varmblod. Det var ju inte vad jag tänkt mig. Men jag fick med min tränare och så åkte vi dit för att titta. Jag föll pladask. Det var ju precis min typ av häst. Trevlig, välhanterad och välriden. Spice Launcher heter han och är 165. Klarade veterinär besiktningen. Fick 2 anmärkningar  - Lätt torr rosslig dubbelsidig bröstkorg. Mao täcke på och hålla koll på för torr mat.  Samt mindre böjlighet i vänsterkotled..Det innebär att han inte ska hoppa några höjder och att jag får ha lite koll. Jag hade ju inte räknat med att han skulle vara helt felfri. Inte när man är 16. Han behöver även raspa tänderna.
Han superfin.

Lycka!!





1 kommentar: