måndag 12 augusti 2013

Första tävlingen LB:1


 
Semestern är över och snart börjar alla rutiner falla på plats inför hösten. I helgen hämtade vi hö. Kommer att behöva mer balar (ska försöka hämta igen nästa helg), men tanken är att vi ska prova hösilage i vinter. Dessa kommer vi att få levererade till oss allt eftersom. Men det är rätt gott att ha lite balar hemma som reserv.

Stallet är storstädat och även målat där det var som värst. Annars har vi inte gjort så mycket mer i stallet. Hästarna mår bra. Stackars Eddie fick en reva på knät som snart är läkt. Tynkas hovar växer ut och hon är inte halt längre. Cairona har flyttat för att få lite mer uppfostran. Den tuffa treåringen behöver en tuff flock där hon lär sig hur det fungerar. Så vi har en boxplats över. Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med den. Just nu har vi det väldigt bra i stallet. Alla hjälps åt och allt funkar. Det är inte helt lätt att ha inhyrda när man bor 25 meter från stallet. Allt måste klaffa mellan både människor och djur. Men det brukar fungera bra.

 Jag har tränat för Gunnel och ridit ut lite. Har tränat LB och LA. Har inte hittat alla knappar ännu. Men vi startade i LB:1 i torsdags vilket gav en femteplats. Spicen gick på fint på transporten och skötte sig bra på plats. Framridningen gick över förväntan. Jag var själv i paddocken (de andra red fram i manegen). Han trampade på och hade swung i stegen. Väl inne i på banan blev han super närvös. Jag var (konstigt) nog helt lugn. Men Spicens hjärta klappade och han var genomsvettig. Men det gick bra., Han gick över tygeln, vilket domarn sa drar ner påängen. Men jag är nöjd. Fina hästen.
 

3 kommentarer:

  1. Vet inte om detta är intressant för dig men i dagsläget är det jag och min mor som äger Cairona. Kika gärna in på min blogg för att se henne idag :)

    http://caironaa.devote.se/

    SvaraRadera