onsdag 14 januari 2015

Himalaya Saltsten

Trotsade Stormen Egon i helgen och red ut med stallkompisen. Det blåste inte så mycket som hemma och hästarna verkade inte bry sig alls. Fick rådet att använda huva på Spicen när det blåser och ja, han var ju lugn och fin så kanske att det hjälpte.

Hur mycket saltsten kan man få i sig?
Köpte en ny saltsten till Spicen för två månader sedan, en universal från Granngården. Nu är den redan uppslickad eller uppäten med tanke på hur fort det gick. På gården i Rävlanda, höll saltstenen i nästan 6 månader. Åter till Granngården där jag plockade en ny sten från hyllan. Väl vid kassan - en sur expedit som anklagade alla kunder att de bryter upp förpackningarna på saltstenarna då de säljs i 3-pack. OKEJ, jag kan köpa 3-pack, men nu låg denna lös på hyllan. Kanske att ni bör sätta upp en skylt istället för att sura på kunderna..


Funderar på att nästa gång köpa en Himalaya saltsten. Har hört att det är bättre och att hästen får i sig "lagom" . Sedan kan man ju fundera på varför han numera vräker i sig stenen. Uttråkad? Eller att hästarna inte är ute lika mycket? Eller att det saknas ngt i Hösilaget?
 
Jaja, får nog inget svar på det.

 
 Himalaya Saltsten innehåller naturliga mineralämnen som kalcium, magnesium, järn och kalium. Hästens saltbehov skiljer sig från häst till häst, och i regel tillfredsställer hästen sitt saltbehov själv. Vid hårdare träning och tävling, samt om hästen svettas mycket kan den behöva mer salt. Himalaya saltsten finns i storlekarna 1 respektive 3 Kg. Utseende och form kan variera då detta är en ren naturprodukt.
 
Källa: Hogsta ridsport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar